|
Kallmeti & Lek Gjoka
|
 |
« : Korrik 23, 2009, 12:23:54 MD » |
|
Autori Sotir Lashova
Shkrimtari Sotir Lashova ka lindur ne vitin 1931 ne fshatin Lashove te rrethit te Kolonjes.Eshte antar i shoqates se shkrimtareve dhe artisteve shqiptaqre qe ne vitin 1970.Tani banon ne Jacksonville Florida USA.EShte autor i shume librave si "Stinet e shqiptareve", "Melesini" , "Trimeresha" , "Kur kujtoj ato vite" , "Ballisti ne gropen e gelqeres", Permes luftes clirimtare" "Turtullesha dembele" "Korbi i varrim zhvarrimeve "Gomari qe desh te behet mbret " "Dhelpra ne greve urie" "Djalli hiqet si t'ish engjell" "Dhelpra mike e luanit" "Ariu minister" "Stafi i bishave" " Ringritja e shqiponjes" "Flatra trimerore" "Flakadan atdhedashurie" "Kacafytja" "Pellazget stergjyretit tane
Nga libri Kacafytje po shkepusin keto fabula
Linde shqiptar dhe vdiqe grek
Vdiq Jovani nga Himara me ligje grash u derdh e qara Bire , o Vani , te qa fshati trim si ty , te rradhe pati. Deshira jote shkoj ne vend po te pret sot dheu tend. Ishe i beses e Atdhetar gjysh-stergjysh shqiptar. Si vetens'kish shok te dyte obobob c'na shohin syte.! Me germa greke nxine qivuri Emrin "Janis" kush ta vuri tek qivurberesi ne Korfuz corba shovene po na urgus Cen i tille s'ishe pare neper shekuj tek ky breg Jovan c'te qaj me pare linde shqiptar e vdiqe grek
Paradoks si ne perralle
Dy ish komshi ne mehalle u takuan balle per ballenjeri ish fqinje dhe i qau hallin: -I kam tapite por s'e marr dot mallin me la goxha prone im ate por kKomisioni i Pronesise me kusaret e demokracise me lane duarthate.
Tjetri qesh nder buze si mbuloi koburen me bluze tha-Per mua rrofshin letrat me vlere une qe s'kisha as pershesh me dhalle sapo tunda dy gishta ne ere u bera i pasur si ne perralle
Minipartite pjavica(1)
Tashme dihet kush thith gjak mushkonjat,shushunjat ne batak morra,pleshta ,kepusha e tartabiqe bishat e vampirat e nates lakuriqe vec ketyre shquhen si parazite tek ne edhe minipartite. Sa here ka zgjedhje e votime dhe zgjedhesit votat nuk iu japin me serverizem e pergjerime pas partive te medhaja zvarrisin capin U cepen si kepushe e therrije morri u thithen vota si pjavice gjersa lista e tyre shumemerore i ve ne prapanice
1-Pjavica=SHUSHUNJE
Ne mergim
Dy zoterinje miq e komshij merguan ne shtetn fqinje Si qefllinje moren me vete njeri macokunkobash futur me tesha ne sepete tjetri, qenin fshehur ne bagazh.
Pas nje viti sebashkuse toku dy komshinjte,qeni dhe macoku papritms,si nje mi zgjati koken ne pusete macoku i tmerruar kerceu perpjete Lehu qeni:-Ty te njoh per trimerosh si u trembe nga nje miosh? Macokut i shkuan mornica ne trup iu pergjigj me nje barreturp: -Ketu o miku im i qenush jemi ne vend te huaj ligjin e ben tjeterkush edhe minjte te duken buaj.
Rrugaqeri..
Mustaqelliu mac i njohu si rrugaq takon macen permbi mure qe e kish pasur mike dikur, Macokut i rrahu zemra i joshur -Sa qenke rritur e shendoshur?! Macja me naze mjaulliu -Sic e sheh , fati na ndiu. E kam zuske nje kotele m'i sjell rostot alamet thelle ! Tjetri, qe fle lart ne verande naten korr lek ne nje bande . Macoku , qe tani une kam burre macerise me droge u ben kure Ma sjell qengjin te pjekur ne furre. Dhe , ti bucko je, o miku im qimja si qelibar te ndrin!.. Maci perdrodhi mustaqen menjane: -Tani jam polic ne dogane !...
POLITIKANET PLURALISTE
-Si e kuptoni i dashuri mik pluralizmin politik? Pluralizmi ka vlera, sic eshte vendi Ne jug-lindje te detit Adriatik merr nje kuptim specifik Kur mblidhen ne seance Kuvendi, acarohen pluralistet politike, sa te qajne njeri-tjetrin me thike..[/s]
|