|
Edmondi
|
 |
« Pergjigju #3 : Shtator 22, 2009, 02:04:42 MD » |
|
Rezart Taçi: Reali i Madridit, në Tiranë
Presidenti i kompanisë "Taçi Oil International", Rezart Taçi vazhdon të këmbëngulë për të investuar në klubet elitare të futbollit në Itali. Pasi u tërhoq në momentet e fundit nga blerja e Bolonjës në Serinë A, biznesmeni shqiptar ka shprehur dëshirën për të blerë aksione të klubit të Milanit. Pas përfundimit të ndeshjes Milan - Bolonja, Taçi ka rrëfyer për të përditshmen italiane "Gazetta dello Sport" se, "Si Berluskoni, ashtu edhe Galiani e kanë të qartë se nëse vendosin të shesin pjesën më të madhe të aksioneve të Milanit, ose një paketë të konsiderueshme të klubit, kompania ime është e gatshme t'i blejë". "Ëndërroj të bëhem pjesë e klubit. Milani mbetet prioriteti im, por nuk i përjashtoj alternativat e tjera", - deklaroi Taçi. Ndërkohë, ai ka folur edhe për edicionin e ardhshëm të trofeut "Taçi Oil Albania Reads", duke pohuar se "dëshirojmë që ky aktivitetet të shndërrohet në traditë. Edicioni i radhës mund të zhvillohet në shkurt 2010, ku përveç Milanit në Tiranë mund të vijë edhe Reali i Madridit". MILANI MAGJIK Receta magjike për ta bërë Milanin të fitojë edhe në kampionat? E thjeshtë, të përdorë edhe në Itali himnin e Ligës së Kampioneve para Championsit. Ai që e zbulon këtë të veçantë është vetë administratori i deleguar i kuqezinjve, Adriano Galiani, i cili në fund të ndeshjes së fituar 1-0 ndaj Bolonjës në "San Siro", deklaron: "Skuadra dëgjoi në dhomat e zhveshjes himnin muzikor të Championsit para ndeshjes dhe gjatë pushimit mes pjesëve…" Konfirmimi, mjaft zbavitës vjen pastaj edhe nga ana e trajnerit brazilian Leonardo: "Është e vërtetë, - tha tekniku kuqezi, - Galiani vendosi muzikën në dhomat e zhveshjes. Për fat të mirë kemi një mjedis të përshtatshëm për të bërë gjëra të tilla". Më pas, duke iu referuar ndeshjes, Leonardo shpalos krenarinë e tij dhe falënderon skuadrës pas fitores ndaj Bolonjës: "Nëse ne arrijmë të luajmë si skuadër, mund të themi sërish fjalën tonë. U kërkova djemve shumë përqendrim, sepse në Champions luajtëm një ndeshje shumë të vështirë, - shpjegoi ai, - kemi akoma shumë gjëra për të bërë, por vendosmëria dhe sedra që treguam për të mundur Bolonjën, ishte shumë pozitive". Është e pashmangshme të flitet edhe për Ronaldinjon dhe temperaturën e tij në prag të ndeshjes. Leonardo komenton: "Nuk kam probleme me Ronaldinjon. Kam një marrëdhënie të shkëlqyer me të, jam i sigurt që do të japë akoma shumë. Të enjten kishte temperaturë, ndaj vendosëm ta lëmë të qetë".
|