|
Edmondi
|
 |
« Pergjigju #1 : Shtator 08, 2009, 02:20:57 MD » |
|
Berisha: Njerëzit në çadra, ndoshta u japim qira » Dërguar më: 08/09/2009 - 11:27 Lajme te ngjashme 2005-2009, all scandals of “Berisha” government • Datë: Jun 07, 2009
Kryeministri u premtoi banorëve ndërhyrje të shpejtë të strukturave shtetërore në rindërtimin e shtëpive dhe shkollave të dëmtuara. Berisha ishte dje në Gjoricë të Dibrës, epiqendra e tërmetit të rënë në vendin tonë të dielën në darkë, duke u gdhirë dita e hënë. “Familjet të cilave banesat u janë bërë të pabanueshme ose të rrezikshme për t’u banuar, do t’i sistemoni kundrejt qirave, në rast se gjeni shtëpi që kanë hapësirë tua ofrojmë; në rast të kundërt do të zgjidhni zonën më të mirë për të ndërtuar një kamp me çadra”, - deklaroi kryeministri në mbledhjen e shtabit të emergjencës. Banorët që do të rrinë me qira do ta përfitojnë banesën deri në momentin e përfundimit të ndërtimit të shtëpive. Po verifikohen dëmet në dy shkolla dhe kopshte, më pas qeveria do të vendosë nëse ato mund të bëhen gati për një javë, kur fillon viti i ri shkollor, apo procesi mësimor do të shtyhet edhe për disa ditë të tjera. Kryeministri bëri të ditur se të gjitha dëmet materiale do të duhet që fillimisht t’i verifikojnë banorët, pastaj do të ngrihen komisione ekspertësh, të cilët do të bëjnë verifikime të tjera dhe më pas do të bëhet kompensimi apo ndihma, në mënyrë që ata të ndërtojnë sa më shpejt të jetë e mundur banesën e re. “Ministria do të drejtojë bashkë me autoritetet vendore procesin e vlerësimit, në mënyrë që të fillojnë ndërhyrjet sa më shpejt që të jetë e mundur, sidomos në shtëpi, por edhe në ato një apo dy shkolla që janë bërë të papërshtatshme”, - vazhdoi fjalën e tij Berisha. Kryeministri theksoi se e kishte ndjekur gjatë gjithë kohës këtë situatë. “Mbrëmë e kam ndjekur gjatë gjithë kohës situatën, në kontakt me Ministrinë e Brendshme dhe me autoritetet lokale, sot në mëngjes gjithashtu”, - u shpreh ai. Berisha vuri në dukje se nuk do të jetë problem furnizimi me ushqime, pasi ushtria do të jetë në gatishmëri të banorëve jo vetëm për të ngritur çadrat e kampit, por edhe për çdo nevojë që ata kanë për t’u rimëkëmbur sa më shpejt të jetë e mundur. “Shtabi duhet të vazhdojë të funksionojë deri në zhdukjen e faktorëve të fundit të këtij tërmeti. Qeveria do ta ndjekë në mënyrë konstante, do të përcaktojë të gjitha burimet për kapërcimin e këtyre pasojave”, - vuri në dukje Berisha. Kryeministri ‘falenderoi Zotin’ që, ky tërmet nga më të fuqishmit të rënë në vendin tonë nuk solli viktima në njerëz, pasi sipas tij, kjo do të ishte më e rëndë për të gjithë shoqërinë. “Të falënderojmë Zotin që nuk ka pasur dëme në njerëz, pasi kjo do të kishte qenë shumë më e rëndë për ne. Unë u kam dhënë porosi drejtuesve lokalë dhe atyre në qendër, që të veprojnë sa më shpejt për të sistemuar ata që nuk kanë ku të banojnë dhe më pas të ndërmarrin sa më shpejt rindërtimin”, - theksoi në mbyllje të fjalës së tij Berisha.
|