Fazliç: Do ndërtoj TEC në Porto Romano
• Pas mbylljes së problemeve me drejtësinë shqiptare, kjo është hera e parë që biznesmeni serbo/boshnjak Damir Fazliç shfaq interes për të qenë sërish investitor në vendin tonë. Projekti ne Porto Romano lajmerohet ne faqen zyrtare te Faylic. “Jam pronari i tokës, dua të jem investitor” Version multimedial i ketij lajmi
TIRANE-Biznesmeni serbo-boshnjak, Damir Fazliç synon të jetë investitori kryesor i ndërtimit të TEC-it në parkun energjetik në Porto Romano. Zyra e shtypit ka publikuar në datën 11 qershor 2009, në faqen e tij personale në internet, (
http://damirfazlic.wordpress.com/) se “Fazliç, duke qenë njëherësh pronar i tokës ka një interes të veçantë për të qenë investitor i këtij projekti. Ai është i interesuar të jetë pjesë e vendimmarrjes lidhur me projektin e parkut energjetik në Porto Romano”. Pas mbylljes së problemeve me drejtësinë shqiptare, kjo është hera e parë që Fazliç shfaq interes për të qenë sërish investitor në vendin tonë. Biznesmeni serbo-boshnjak, i njohur për miqësinë e tij me kryeministrin Berisha dhe me shumë anëtarë të kabinetit qeveritar, u akuzua në vitin 2008 nga prokuroria shqiptare në bazë të fakteve të publikuara në media, si i përshirë në aferën e pastrimit të parave në vendin tonë. Por për mungesë provash, pas 7 muaj hetimi kjo çështje do të konsiderohej e mbyllur.
Hetimet ndaj Damir Fazliç nisën kryesisht nga prokuroria mbi bazën e disa fakteve të publikuara në media, ku hidheshin dyshime se biznesmeni serbo-boshnjak kishte pastruar para në Shqipëri. Organi i akuzës vendosi sekuestron ndaj pronave dhe pasurive të serbo-boshnjakut, konkretisht mbi tetë kompanitë e tij tregtare dhe dy sipërfaqet e mëdha të tokës që kishte blerë në Porto Romano dhe fshatin Rinia në Durrës. Por më pas, gjykata e shfuqizoi vendimin e prokurorisë mbi sekuestrot. Prova më e fortë që prokuroria dyshonte se Damir Fazliç ka pastruar para në Shqipëri, është shitja e “Crown Acquisitions shpk” shoqërisë “Altaria research limited” në Qipro, me një vlerë prej 1.7 milionë eurosh. Por asnjë prej dyshimeve të prokurorisë nuk u vërtetua, duke bërë që dosja të shkojë drejt dështimit.
(d.b/GSH/BalkanWeb)