Kallmeti Online
Shkurt 10, 2012, 02:46:20 PD *
Miresevini, Vizitor. Ju lutemi identifikohuni ose regjistrohuni.

Identifikohuni me emrin, fjalekalimin dhe kohen e identifikimit
Njoftime: Mirsevini tek Forumi i Kallmetit Online !Kush deshiron qe te drejtoje forumin e Kallmetit online te dergoje e-mail me te dhenat personale tek administratori i websitit ne e-mail e meposhtem lgjoka2002@yahoo.com me te dhenat e tija personale(Tani jemi ne nje server te ri!)....Behuni pjese e vendlindjes suaj Kallmetit.. Per cdo regjistrim te ri duhet te merrni aprovimin
e administratori Lek Gjoka ne e-mail lgjoka2002@yahoo.com .Rregjistrimet nga antaret direkt jane te hapura perkohesisht.
Ju  faliminderit per bashkpunimin me Kallmetin Online!....
Stafi drejtues i websitit www.kallmeti.com www.lezhe.net
Gjithashtu mund te na vizitoni ne Facebook tek grupimi Kallmeti ne kete link   http://www.facebook.com/group.php?gid=53029729474&ref=ts)<!>
<div align=center><a href="http://www.shinystat.com" target="_top">
Blog counters" border="0[/url]

Takime Forum   Ndihme Kerko Calendari Identifkohuni Regjistrohuni  
Faqe: [1]
  Printo  
Autor Teme: Haiti  (Lexuar 342 here)
0 Anetare dhe 1 Vizitor po shikojne kete teme.
Edmondi
Global Moderator
Sr. Member
Gjinia: Mashkull
Postime: 421

e.marku@hotmail.it
Shiko Profilin Email
« : Janar 16, 2010, 06:24:44 PD »

Edhe pse ende nuk ka një shifër zyrtare, bilanci i viktimave të tërmetit në Haiti mendohet se mund të arrijë në 200 mijë të vdekur. Lajmin e ka dhënë ministri i Shëndetësisë së Haitit, Antoine Bien Aime, të cilit i janë referuar mediat e huaja.

"Ne tashmë kemi mbledhur rreth 50.000 trupa të vdekur, por parashikojnë se numri i viktimave mund të jetë mes 100.000 dhe 200.000 të vdekur, edhe pse ne kurrë nuk do të dinë numrin e saktë," tha ai.

Mes kaosit, viktimave, dhimbjes, mungesës së ushqimit e ujit dhe një pasigurie totale ka kaluar edhe një tjetër natë e të mbijetuarve të apokalipsit haitian.

Autoritetet vendore i tremben një manifestimi të mbushur plot urrejtje nga vetë të mbijetuarit, të cilët kanë deklaruar se tashmë ndihet tërësisht të braktisur nga shtetit.

Këtë frikë e ka shprehur edhe vetë presidenti i vendit, René Preval, i cili e ka pranuar këtë gjë gjatë një takimi që ka zhvilluar në Port-au-Prince me ministrin brazilian të Mbrojtjes, Nelson Jobim. "I trembet një revolte popullore për shkak të frustrimit që po shfaqet dita ditës mes të mbijetuarve. Për fat të keq me kalimin e kohës janë gjithnjë e më të paduruar dhe mes tyre rritet urrejtja"- ka thënë ai.

Sot në vend pritet të mbërrijë sekretarja amerikane e shtetit, HIllari Klinton, ndërkohë që tjetër vizitë në axhendë është ajo e sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki Moon.

Dhimbja kthehet në zemërim në Haiti. Nata e tretë mes viktimave

Të mbijetuar të tërmetit që shkatërroi kryeqytetin haitian, Port Au Prince, kanë kaluar natën e tretë me radhë jashtë në mes trupave të vdekur që mbushin rrugët.

Ndihmat kanë filluar të vijnë në aeroport dhe disa ekipe të kërkimit janë në terren duke sjellë ndihmën aq të nevojshme dhe ekspertizën.

Por ndërsa orët kalojnë, kufomat po shtohen dhe era e rëndë po mbush qytetin. Shumë vetë deri më tani kanë treguar durim, por gjenda po ndryshon.

Shtrirja e dëmeve është e pamundur të llogaritet. Komunitete të tëra, shkolla dhe stacione policie janë zhdukur. Dhe zërat që më parë dëgjoheshin nga nën gërmadhat tani kanë pushuar.

Misioni i OKB-së në Haiti

36 punonjës të OKB janë konfirmuar të vdekur dhe deri më tani 100 vetë nuk dihet se ku janë, midis tyre edhe shefi i misionit dhe zëvendësi i tij.

Ndihmës sekretari i përgjithshëm i OKB-së për operacionet paqeruajtëse Edmond Mulet duke folur nga kryeqyteti haitian tha se kjo kishte qenë një goditje e fortë për misionin e OKB në Haiti:

"Natyrisht është një moment shumë emocional për mua. Ne kishim një ndërtesë gjashtë katëshe që qëndronte pas meje dhe tani ajo çka mund të shohësh është një ndërtesë një katëshe. Dhe e dimë se 50-100 vetë janë nën gërmadha. Ne nuk dimë çfarë do të ndodhë."

Rindërtimi i Haitit

Qeveria franceze thotë se ka rënë dakord me SHBA, Kanadanë, Brazilin për një konferencë ndërkombëtare për rindërtimin e Haitit pas tërmetit.

Më vonë gjatë ditës se premte, aeroplanmbajtësja amerikane, Carl Vinson, do të arrijë në bregdetin haitian për të ndihmuar koordinimin e furnizimeve të ndihmës.

Anije të marinës amerikane dhe mijëra trupa janë nisur për në Haiti me presidentin Obama duke thënë se kriza është një moment për udhëheqjen amerikane.

Tjetër tërmet në Haiti, rrugët janë kthyer në morgje të improvizuar

Një ditë pas apokalipsit haitian, instituti gjeofizik amerikan ka regjistruar nje tjeter termet ne kete zone. Lekundjet kane qene me nje magnitude 4.7 balle te shkalles Richter.

Epiqendra e termetit ndodhet ne nje zone rreth 50 kilometer nga kryeqyteti Port-au-Prince, ne nje thellesi prej 10 kilometrash.

Nderkohe, situata në zonë është më shumë se alarmante. Haitianët e tronditur po gërmojnë nën rrënoja në kryeqytetin Port-au-Prince, ku mendohet se 500 mijë vetë kanë humbur jetën (shifër ende jo zyrtare) ndërkohë qindra mijëra të tjerë kanë mbetur pa strehë.

Rrugët janë kthyer në morgje të improvizuara që nga tërmeti 7 ballë, që e ktheu zonën në një gërmadhë. Të mbijetuarit e pikëlluar kanë vendosur nëpër rrugë trupat e nxjerrë ndërsa njerëzit që janë ende të bllokuar thërrasin për ndihmë.

Kryeministri Jean-Max Bellerive i tha CNN-it dje se beson se më shumë se 100 mijë njerëz mund të kenë vdekur. Ndërkohë që një senator ka deklaruar se të vdekurit mund të jenë 500 mijë.

Gjithsesi presidenti i Haitit Rene Preval ka thënë për CNN se është shumë shpejt për të dhënë një numër të saktë të viktimave. Udhëheqësi haitian bëri thirrje për mjekë, dhe ndihmë mjekësore në përgjithësi.

Pallati kombëtar, së bashku me spitalin kryesor të kryeqytetit, një burg dhe selinë e misionit të Kombeve të Bashkuara janë mes mijëra strukturave që janë rrëzuar, duke treguar se numri i viktimave duhet të marrë disa javë për tu llogaritur.

Apokalipsi haitian, të vdekurit mund të jenë rreth 500 mijë !

Nje senator haitian Youri Latortue, i tha medias britanike se te vraret nga termeti i sotem en Haiti mund te jene rreth 500 mije.

Perpara tij, u fol per mbi 100 mije te vdekur, por pa saktesuar shifra.

Port-au-Prince është rrafshuar, pas një tërmet me magnitudë 7,0 që goditi kryeqytetin haitian.

Konsulli i përgjithshëm i OKB tha se edhe spitalet janë zhdukur, ndaj ndihma mjekësore është e pamundur për ishullin e shkateruar thuajse plotesisht.

"Kemi kaq shumë njerëz në rrugë, banesa të shkatërruara dhe disa lagje ku nuk shihen më njerëz", u shpreh kryeministri, Jean-Max Bellerive.

Më parë, zonjë e parë në Haiti, Elisabeth Debrosse Delatour, u shpreh se pjesa më e madhe e kryeqytetit Port-au-Prince është shkatërruar, duke shtuar se kjo është një katastrofë e madhe. Afro 3 milionë njerëz, afro 1/ 3 e popullsisë së Haitit janë të prekur nga termeti.

Haiti, termet 7 balle

Qindra njerëz dyshohet se kanë mbetur nën rrënoja, kur një tërmet i fuqishëm 7 ballë goditi Haitin dhe shkatërroi ndërtesa pa fund, mes tyre edhe pallatin presidencial.

Tërmeti ishte me epiqendër në afërsi të kryeqytetit Porto Princ dhe cilësohet si më i fuqishmi që ka goditur atë zonë në 200 vjet.

Identifikuar
Faqe: [1]
  Printo  

Shko te:  

Mundeshuar nga MySQL Mundesuar nga PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0! CSS!